Hvordan kan man som virksomhed få grøn energi?

ELTEAM FYN

Grøn energi er i høj grad noget, som er i fokus; vi går i højere grad end nogensinde op i miljøet, og det er noget, mange virksomheder bevæger sig over i – og hvis I endnu ikke har gjort det, så kan det være et godt valg.

Men hvad kan I som virksomhed få ud af dette, og hvilken forskel vil det gøre?

Det ser vi nærmere på.

Hvad er grøn energi?

Grøn energi er en betegnelse, man bruger, for de energityper, som udleder mindre CO2. Der er tale om miljøvenlige energityper, og det går også blandt andet under navnet bæredygtig energi.

Nogle eksempler på grøn energi er:

  • Vindenergi
  • Solenergi
  • Jordenergi
  • Bølgeenergi

Fælles for disse er, at de kommer fra naturens almindelige gang, og at de ikke kræver afbrænding af brændstof eller andre former for forurenende processer. Derfor er de meget bedre for kloden og klimaet.

Hvilke grøn energi-fordele kan man få som virksomhed?

At skifte over til grøn energi kan bringe mange fordele for jeres virksomhed. En af de største vil være, at I opnår en mere grøn profil, og det kan i mange tilfælde være en fordel i de moderne arbejdsmiljøer. I kommer nemlig til at bidrage til et bedre miljø.

Derudover, så er det også en god måde at fremtidssikre jeres virksomhed; der ses nemlig en stigende tendens til, at de grønne energikilder vil blive mere populære, og derfor kan det være en god ide at komme med på bølgen allerede nu.

Besparelser gennem grøn energi

Derudover kan der også være penge at spare.

Den grønne energi er faktisk billigere end alternativerne, som typisk betegnes som sort energi. Priserne er lavere, hvilket blandt andet skyldes reguleringer, og derfor kan der allerede på det direkte billede være penge at spare, hvis I skulle omlægge til grøn energi.

I kan også vælge at tage det et skridt videre, og installere systemer til grøn energi; her vil det mest almindelige eksempel være solceller.

Med opsætning af jeres egne solceller kan I nemlig spare penge på længere sigt, ved at I generer en del af jeres forbrug gennem solcellerne – men det vil også give jer en form for beskyttelse mod stigende elpriser, fordi I netop ikke er helt så afhængige af el udefra.

Du kan læse mere om solceller til grøn energi her.

Hvorfor grøn energi?

Foruden de besparelser, I kan opnå, og beskyttelsen af naturen og miljøet, så kan der være andre grunde til, at I bør skifte til grøn energi.

Den grønne profil kan nemlig være en fordel på mange punkter, også indenfor forretningsverdenen; I vil i mange til fælde opnå et bedre image, og det vil blive tydeligt for alle, at I er en moderne virksomhed, som sætter gode værdier forrest.

Det kan give mange gode samarbejdspartnere, og det kan også være en fordel, da miljøet betyder meget for mange unge mennesker, og det kan være en afgørende faktor, når I søger den bedste medarbejder til en ny stilling.

Hvordan kan man ellers forbedre virksomhedens energiprofil?

At skifte til grøn energi vil gøre meget for jeres virksomheds grønne profil, men der er selvfølgelig andre steder, hvor I også kan reducere jeres forbrug og skifte til mere miljøvenlige metoder.

Et godt sted at starte vil typisk være ved en energioptimering; her kan I nemlig fokusere på de områder, hvor jeres forbrug kan skrues markant ned, og hvor der kan være meget at spare. Vi tilbyder energioptimering som en service, hvor vi gennemgår jeres systemer og finde alle de steder, hvor I kan gøre en stor forskel.