Regler for brandsikkerhed i virksomheden

ELTEAM FYN

Det er vigtigt at brandsikkerheden er i orden, så der ikke pludselig kommer til at opstå større ulykker – og derfor er det vigtigt, at følge et sæt regler for brandsikkerhed.  Som virksomhed er det en god ide at opsætte disse tidligt og sikre, at alle medarbejdere er indforstået med, hvordan de fungerer.

På den måde kan I nemlig minimere eventuelle brandrisici.

Regler for brandsikkerhed kan variere meget mellem brancherne

Der er ingen tvivl om, at nogle virksomheder oplever større brandrisiko end andre, og det har ofte med deres branche at gøre; produktionsvirksomheder har f.eks. større risiko end en konsulentvirksomhed.

Nogle større risikofaktorer kunne f.eks. være:

  • Industriel produktion i større omfang
  • Arbejde med kemiske materialer
  • Arbejde med gas- eller olie
  • Produktion eller arbejde med elektronik og teknologi

Disse kan alle have en større risiko for brand på grund af det arbejde, der udføres, og de materialer, der indgår. Det er blot et eksempel, og der kan være mange andre områder, som oplever samme risiko.

Når I opsætter jeres regler for brandsikring, så er det derfor vigtigt, at I har risikovurderingen med i tankerne; for producerer I materialer, som kan give en udvidet brandrisiko, så har I naturligvis allerede regler for håndteringen af disse, men der kan stadig være behov for lidt ekstra i planlægningen af brandsikkerheds regler.

De basale regler for brandsikkerhed

Der er naturligvis nogle regler, som vi altid anbefaler, at I følger, når det kommer til brandsikkerhed.

Disse regler inkluderer:

  • I skal udvælge en ansvarlig for brandsikkerheden
  • Alt personale skal være orienteret om både brandsikkerhed, men også evakuering
  • Foretag jævnlige tjek af eventuelt brandslukningsudstyr
  • Bloker aldrig udgange – hverken brandudgange eller normale udgange
  • Sørg for at der er rent og ryddeligt, og at der ikke er brandfarligt affald eller rod ved potentielle risikoområder
  • Hvis I har rygeområder, så sørg for at disse ikke er i nærheden af potentielle brandfarlige materialer

Derudover anbefaler vi også, at I jævnligt tjekker jeres elektriske systemer for at sikre, at disse lever op til kravene, og at de ikke kan udgøre en potentiel risiko. Det kan blandt andet gøres ved at tjekke for skader på udstyret, men en termografering kan også hjælpe med at identificere problemområder, inden de når at udvikle sig.

Vi udfører termografering og kan derfor hurtigt finde eventuelle problemer, hvis de skulle være til stede i jeres systemer. Det anbefales at dette gøres årligt, og der er også en chance for, at jeres forsikringsselskab faktisk stiller dette som et krav – netop fordi det kan hjælpe med at identificere mange forskellige risici.

Sørg for at have brandsystemerne i orden

Det er naturligvis også vigtigt, at I har de nødvendige systemer i orden, hvis der skulle opstå en ulykke; uanset hvor mange regler for brandsikkerhed man opstiller, så kan der stadig opstå fejl eller andre problemer, og derfor er det vigtigt, at man altid er forberedt.

Hvis I ikke i forvejen har procedurerne og systemerne i orden, så er det helt klart på tide, at I får det. Ved at opsætte smarte systemer som ABA-anlæg kan I effektivisere jeres brandsystemer og minimere skaderne, som opstår ved en brand.

Derudover anbefaler vi også, at I udfører jævnlige brandsyn. Det skal gøres for at sikre, at jeres virksomhed er så sikker, som muligt, men også at jeres systemer netop virker, og at de har den ønskede effekt.

Ønsker I at få foretaget et gennemgående tjek af jeres brandsystemer, eller ønsker I at opgradere jeres brandsikkerhed? Så tøv ikke med at kontakte os, eller læs mere om vores brandsikringsservice her.